понеделник, 15 юни 2009 г.

Нова форма за огледалото


От няколко дни моделът на това огледало седи в отделен прозорец и чака да измисля как да го направя. Понеже си бях отворила само снимката, днес едва намерих публикацията, за да я цитирам, и видях, че авторката е дала стъпка по стъпка. Всъщност измислянето на цветчето беше основната питанка. Не стига че часове наред четох и чертах, ами и цялото домочадие го прави редом с мен . През последните два дни научих повече за правилния петоъгълник, златното сечение и тригонометричните функции, отколкото някога съм знаела. Но пък беше много интересно.
Огледалото е от онези, които от едната страна те показват бяла и добра, а от другата- грозната сестра на Пепеляшка. Първоначалният му вид отдавна остана в историята и тази идея дойде като по поръчка. Използвах по- добрата половина.
Основата е бирен картон, полето от външната и вътрешната страна е смесица от два цвята мастило, огледалото е залепено с двойно залепващо тиксо, а отзад с монтажна лента е закрепено за гръб още едно цветче, но от бял картон за рисуване.
И така- няколко дни подготовка, по- малко от час работа с материали и това е резултата.
Ето едно любопитно личице в огледалото:

3 коментара:

Tandoori каза...

Страхотно е!! Супер идея :-)

Jolene каза...

Beautiful work! Glad you liked my mirror.

Ivolina каза...

Прекрасно огледало. Майстор си. А Яна е голяма сладуранка.

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com