неделя, 30 август 2009 г.

Home made печат





С известно закъснение отговарям на предизвикателството на Мързеланчето :). Едно от последните списания, които разгледах, е посветено точно на Home made печатите. Бях си решила вече да опитам, но така и не се спънах в никоя от безбройните гуми из нас. Днес ме засърбяха ръцете като ги гледах какви са спретнати и мънички и се впуснах да издирвам гуми. Точно една от тях ставаше за целта, останалите бяха така изгризани от дъщеря ми, че нямаха права страна :-).
Първо си нарисувах това, което искам и после го прерисувах на гумата. След това изрязах нацяло около елемента- в случая сърце. Накрая започнах внимателно да изрязвам с дизайнерското ножче около линиите- за всеки случай ги бах оставила по- дебели. Добре е ножчето да реже леко под ъгъл навън от линиите, за да не подкопае основата им.

Три с един удар

Поредица от три, повтарям- три, картички за един ден. Ето я първата:

Правих я специално за форумското предизвикателство, което може да бъде проследено тук. Изискванията бяха да има два едноцветни и един шарен фон, копче и животно. Следвах модела- цветовия и скеча, прекалено буквално и не останах доволна. Трябваше да добавя и нещо от мен. Освен това като ровнах из чекмеджетата ми изскочи парче сгънат картон и реших да го използвам. В последствие установих, че е твърде дълго, но не ми се преправяше. Копчето обаче е разкошно- изглежда като въргаляно години наред от някоя река, проядено и обезформено :). В крайна сметка това е единствената картичка, която изцяло отговаря на изискванията, така че няма начин да не я включа.

Това е номер две. Размерът и вече е по- подходящ, но пак не съм мръднала и на милиминка от скеча.

Номер три. Какво да кажа- същата работа :). Въпреки това обаче си ги харесвам. И на трите малкият елемент е обемен, макар да не си личи твърде на снимките.

събота, 29 август 2009 г.

Три в едно



С тази картичка се опитах да покрия няколко критерия. Първо- направена е по скеча от CPS, номер 130 по ред. Признавам, че ми идва малко "постен", но след като повдигнах част от цветята, ситуацията малко се разведри :).
Цветовете пък са от предизвикателство на Caardvarks, за което научих от блога на Jolene. За късмет имах съчетаващи се хартии в бяло, черно и hot розово ;).
И накрая, но не на последно място, бих могла да се включа и в нашето, форумско предизвикателство, което е публикувано в блога Форумски му работи. Като гледам, ще бъда първа, макар че времето изтича. Бях направила вече картичката преди уточненията и затова днес направих още три, но ще публикувам и тази.

петък, 28 август 2009 г.

4U


Да направя картичка с хвърчило ми се прииска след като след ден, изпълнен с недоразумения и неприятности, Димитрана ме зарадва с награда. Благодаря ти, Дими!
Представих си я веднага, но като започнах да редя елементите установих, че точно този размер хвърчило не се побира на картона. Тогава се разрових из скечовете, които Иволина е представяла и си харесах един от ТУК. Главата на хвърчилото е готова, направих само опашката. Спомних си времето, когато баща ми правеше хвърчило специално за мен и прекарвахме часове наред с вперени нагоре погледи :).
За секунди малката хала успя да я докопа и се наложи лек ремонт. Затова и надписът е разположен така, а на четворката не съм отстранила триъгълничето.
Въпреки че се получи сравнително семпла картичка, много си я харесвам. Някак усмихната ми е :). Освен това и снимката много ми харесва- снимах на терасата малко преди да залезе слънцето, когато светлината пада разкошно и вдъхва живот на всичко, до което се докосне, а цветовете заискряват.
И така, това е една картичка за теб, за мен, за всеки, който има нужда от усмивка :).

сряда, 19 август 2009 г.

Честит седми рожден ден!


Тази картичка направих днес за седмия рожден ден на Детелина, дъщеричката на Иволина. Използвах две от новите ми придобивки- картон, който си купих в понеделник и единия от шестте ролкови печата от миналата седмица. Оцветих с водни моливи и едва по- късно се сетих, че два дни по- рано говорихме с Иволина за това как се размазват от влажния въздух. Смятам все пак да я изпратя :).
Въпреки че няма много детайли, съм доволна от резултата. Харесваше ми още преди да сложа надписа и момиченцето. Ама че самодоволно прозвуча :-).

понеделник, 17 август 2009 г.

Награда













Milen@ ме зарадва с тази награда, за което много и благодаря! Трогната съм от вниманието, Милена!
Наградата отива при:
My craft inspiration
Моите вдъхновения и творения
Handmade cards
Nana
MariAS
Annie`s Art Book
Arabela DreamStudio
И за да изпълня точка 7 от седемте правила на наградата, ще напиша нещо за себе си, но не знам доколко ще е интересно :).
Професията ми е също свързана с работа с ръцете, но за нея се изисква повече физическо усилие, отколкото за правенето на картички. Доскучава ми да се занимавам дълго време с едно и също нещо и затова са ми разностранни интересите и историите ми са оттук- оттам :). В продължение на десет години съм се занимавала с конна езда, а сега няма кон, който да ме издържи. Чета книги от библиотеката. Много харесвам страстта, с която готви Джейми Оливър. Все още ми става лошо като пътувам в кола. Обичам миризмата на мушкато.

неделя, 16 август 2009 г.

Десет малки тортички


За кръщаването на децата, което беше днес, реших да направя вместо една голяма торта, десетина миниатюрни такива. Всъщност не станаха точно миниатюрни, диаметърът им е по 9,5 сантиметра. Вътре е медовик, но са само по три блата, като върху първия освен сметана, има и сладко от малини. Комбинацията е много приятна. Масления крем за под чаршафа и самото покритие този път направих по рецепти, споделени от Димитрана в Тайната на нашата вечеря. След последния провал, реших да опитам друга рецепта за захарно покритие и под много приятен музикален съпровод :) опитах тази. Тестото стана много хубаво, макар че го оставих леко лепнещо и ми се наложи да използвам нишесте при работата с него, но през цялото време се страхувах да не прекаля със захарта.
Така и не мога да разбера как някои правят покритието без гънки- при мен винаги се получават. Десет пъти се получиха миналата вечер :).

петък, 14 август 2009 г.

CPS128


Картичката е по скеч от CPS. А за нея ме вдъхнови един аватар, чиято картинка промених малко. Толкова и се зарадвах на жабката, че дори не обърнах достатъчно внимание на детайлите около нея и изобщо няма да се преструвам че това ме тревожи :). Оцветена е с акварелни моливи- голямо забавление беше отново :). Всъщност това е най- важното- доставената радост.
За огромен мой късмет, този път на надписа няма какво да му объркам :))). Или поне така се надявам.

вторник, 11 август 2009 г.

Just say hello


Много, ама много ми се правеше картичка. И не просто картичка, а точно тази. Два пъти вече ходим до морето и всеки път съзнанието ми рисува картини, подобни на горната. Докато се приберем обаче успява да ми мине мерака. Днес, след известна борба с хартиите, се получи това. Ето и снимка със светкавица, която скрива част от недостатъците:

Най- съществения обаче си остава надписа. Така и не се разбрахме с тези букви, а уж направих няколко сухи тренировки, които се получиха добре. Исках надписа да е директно върху картона, но може да ревизирам това ми желание след време.

вторник, 4 август 2009 г.

Огледало с рози


Това е вчерашното ми творение. И, да, прави сте- огледалото е от ИКЕА. Не помня вече от колко време си мечтая за такова.
Толкова отдавна не бях правила декупаж, че мобилизирах цялото домочадие да ми търси боите и салфетките :). Същото е като правенето на картички- спреш ли за известно време, после все едно започваш от начало.
Техниката се нарича shabby и ми е сред любимите. Опитах да направя нещо като стъпка по стъпка, макар рускините да са го направили перфектно преди няколко години още. Освен това като минавам с восъка все ми се струва, че е достатъчно, а като видя готовото изделие установявам, че е можело още да натъркам. А и се чудя дали нямаше да стане по- добре с розова основа. Или бордо.
Още нещо съм успяла да забравя- три ръце светла боя не са достатъчни. Още късно снощи започна да ми зеленее рамката, но мъжът ми твърдеше, че от светлината не съм виждала добре. Тази сутрин зрението ми е все така дефектно. Ами зеленее и това е. Обикновено казвам- и така ми харесва, но този път определено повече ми хареса преди явно да избие зеленото. Направих я за няколко часа и заради жегата не ми се налагаше да чакам дълго между нанасянето на ръцете боя, лепенето и лакирането. А може и боята да си е изживяла живота, докато бях в дълга творческа почивка :).



понеделник, 3 август 2009 г.

Най- нежното нещо


От първи до седми август всяка година се отбелязва световната седмица в подкрепа на кърменето. Тази година е посветена на кърменето в извънредни ситуации. А горният клип, направен на Море от нежност на Ваня Костова, е от миналата година, но продължава да е все така нежен и въздействащ. Винаги ме умилява невероятно много. От два месеца вече срещам почти непрекъснати трудности с кърменето и имам нужда да си напомня колко е важно за детето ми и, не на последно място, колко е красиво.
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com