неделя, 16 август 2009 г.

Десет малки тортички


За кръщаването на децата, което беше днес, реших да направя вместо една голяма торта, десетина миниатюрни такива. Всъщност не станаха точно миниатюрни, диаметърът им е по 9,5 сантиметра. Вътре е медовик, но са само по три блата, като върху първия освен сметана, има и сладко от малини. Комбинацията е много приятна. Масления крем за под чаршафа и самото покритие този път направих по рецепти, споделени от Димитрана в Тайната на нашата вечеря. След последния провал, реших да опитам друга рецепта за захарно покритие и под много приятен музикален съпровод :) опитах тази. Тестото стана много хубаво, макар че го оставих леко лепнещо и ми се наложи да използвам нишесте при работата с него, но през цялото време се страхувах да не прекаля със захарта.
Така и не мога да разбера как някои правят покритието без гънки- при мен винаги се получават. Десет пъти се получиха миналата вечер :).

5 коментара:

Ivolina каза...

С гънки без гънки само да ми падне една такава тортичка хич няма да и простя.
Чудесни са. Ставаш все по-добра в тортите.
Честито на двете малки християнки.

Dimitrana S. каза...

Срази ме! :-))) Прекрасна изненада!

ТортЕтата са чудесни и макар мънички, от опит знам колко време и старание са необходими за направата им.. Поздравявам те за резултата! И съм изключително радостна, че съм била полезна с рецепта и обяснения!
Тестото е съвсем удачно да се оставя леко лепкаво и да се доумесва с още малко пудра захар (или нишесте) непосредствено преди употребата. Колкото за гънките.. и при мен се появяват, но с всяка следваща торта следите от тях намаляват :-)
Още веднъж те поздравявам, Теодора: чудесни са десетте мъничета! Предполагам и празникът е бил изпълнен с положителни емоции, веселие и усмивки :-)

Сърдечен поздрав от мен и пожелание за ведра и успешна нова седмица!

Nanita каза...

Чудесни тортички!Изглеждат много свежи и ммм....вкусни.Успешна и усмихната седмица.
Поздрави Nanita!

Chiges каза...

Стана ми изключително приятно от коментарите ви, Ivolina, Dimitrana S., Nanita :).
Димитрана, ако знаеш колко време въртя опашка около твоите красоти и благоговея пред тях... Остава ми да се надявам, че наистина ще намалеят гънките с времето :-).
Усмихната седмица и на вас!

Dimitrana S. каза...

Ами.. не знаех.. На свой ред ти благодаря (признавам, че направо се изчервявам в момента) за похвалните думи! Много бих се радвала на интерес, ентусиазъм и тортени реализации от твоя страна и занапред :-)

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com