неделя, 30 август 2009 г.

Home made печат





С известно закъснение отговарям на предизвикателството на Мързеланчето :). Едно от последните списания, които разгледах, е посветено точно на Home made печатите. Бях си решила вече да опитам, но така и не се спънах в никоя от безбройните гуми из нас. Днес ме засърбяха ръцете като ги гледах какви са спретнати и мънички и се впуснах да издирвам гуми. Точно една от тях ставаше за целта, останалите бяха така изгризани от дъщеря ми, че нямаха права страна :-).
Първо си нарисувах това, което искам и после го прерисувах на гумата. След това изрязах нацяло около елемента- в случая сърце. Накрая започнах внимателно да изрязвам с дизайнерското ножче около линиите- за всеки случай ги бах оставила по- дебели. Добре е ножчето да реже леко под ъгъл навън от линиите, за да не подкопае основата им.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Някога като малки, така си драскахме по гумите в училище и оставяхме следи из тетрадките на другите :-)))
Всъщност, реших да попитам, тъй като не мога да преценя от снимката: на гумата е рисувано сърцето или освен, че е очертано, е и издълбано като релеф? Имаше и едни такива опити из училище - върху линолеум с резци...

Chiges каза...

Точно така, издълбано е :). Всъщност и аз си мислех за резци, но все забравям да потърся. Мислех, че ще станат много по- прецизни вдлъбнатините, да го няма това рошавото. Но пък в списанието човекът се справяше прекрасно с обикновено дизайнерско ножче и реших да не губя време, а да пристъпя към опита ;).

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com