четвъртък, 17 септември 2009 г.

Хартиени цветя по шаблон

В тази публикация ще покажа как се правят цветята от картичките за първия учебен ден. И още един- два вида.

С тези цветя ме свързва любов от пръв поглед :). В зората на моето скрапбукинг увлечение ги видях като декорация на един албум и дни наред след това ги издирвах. Вероятно ги има на много места в мрежата, но аз за пръв път ги видях тук. В същия онлайн магазин има и перфоратори със същата форма. Изглеждат ето така. Разликата в цената е съществена, но вероятно става дума и за голямо удобство. Поне за известно време, защото виждам как при неинтензивна употреба пънчовете ми започват вече да дъвчат.
Аз нямам нито един от горните инструменти, но в мрежата намерих рисунка на шаблона, който някоя добра рускиня е публикувала за всенародна радост. Когато се опитах да ги открия обаче се оказа, че вече не съществуват файловете, затова ще покажа моите изрязани шаблони.




Нямам готова роза, но те също стават много добре.
Разбира се мъжът ми си поигра да им "заглади ръбовете" преди да ги разпечатаме :).

4 коментара:

Dimitrana S. каза...

Интересно, Теди!

Предполагам, че всичко има из нет-а... аз досега го карам на шега - по някакви мои или полуготови идеи с реализация - ръчно рязане с ножичка или скалпел.. и е по-бързо от бродиране ;-)

Но допускам, че и това занимание е заразно - трябва да внимавам :-)))

пп. .. детелинката ме грабна от пръв поглед!

Ivolina каза...

Благодаря за урока. И аз имам някъде свален като първия шаблон, но досега не съм пробвала.
А за пънчовете пробвай с тъй наречената водна шкурка. Вземаш лист от нея, но не от най-фината и режеш с пънча. Оправя се малко. Другото което помага е восъчна хартия. Сега съм си купила една за печене, но това още не съм го пробвала.
Димитрана, да се каже, че е заразно е слаба дума. Това е като наркотик. Също толкова вредно и скъпо.

Chiges каза...

И все не ти стига, а искаш още и още... :-).
Димитрана, интересно ми е да видя някое от твоите некулинарни произведения. Не се съмнявам, че си също толкова добра във всичко, с което се захванеш.
Иволина, много благодаря за съвета. Ще пробвам с восъчна хартия непременно. Личи си кой чете, а не гледа като мен само картинки като пише на език различен от български :))).

Онлайн магазин каза...

Много оригинално направени цветя, при повече бройки може да се направи доста интересна композиция, например на някоя стена биха стояли доста интересно.

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com