четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Не на насилието над раждащите жени



Събитието, което подбуди този протест, е травматичното раждане на една жена. Жена, която познавам виртуално от повече от две години и чувствам много близка, защото заедно бременяхме, родихме и гледахме децата си месеци наред. Сега, две години по- късно, тя роди второ детенце. За съжаление също толкова травматично, колкото и първото, и то със съдействието на медицинските специалисти. След като прочетох разказа и направо не можех да повярвам, че днес това се случва. Много добре знам как навсякъде пациентите се манипулират, не се информират и се третират като слабоумни, но физическото насилие над раждаща жена ме остави без думи.
Ето това е Страницата на протеста, където можете да се информирате за него. Можете също да прочетете разказа на тази и други жени, жертви на подобно насилие.
Понеже не ми е възможно да присъствам физически, изразявам огромната си подкрепа с тази публикация.
Ако сте пострадали от подобно отношение или се чувствате съпричастни, подкрепете протеста на 25-ти Ноември, от 10:00ч, пред главния вход на 1АГ „Св. София“.

1 коментара:

Unknown каза...

Жалко, че не мога да отида! Нямам думи да изразя ужаса, който изпитах докато четях историите на тези жени. Дори се отказах да чета последната...
Надявам се, че след някоя друга годинка и аз ще родя дете, но за първи път се замислям сериозно за това какво преживяват родилките в България. Ужас, просто ужас - друга дума нямам!

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com