петък, 25 декември 2009 г.

Коледна къщичка





Това е моят вариант на къщичката, която видях тук и при Блещучка. Много ми допадна идеята и когато свекърва ми поръча да и купим картичка, която да изпрати на свои приятели, реших да бъде тази.
Докато дълго разглеждах хартиите, си дадох сметка, че толкова обичам да правя картички и защото може да се жонглира много с материи, десени, цветове. Къщата не трябва задължително да е от тухли, входната врата може да е с десен на цветя :), прозорците може да са лилави, на точки, на пеперуди :D и всичко това е ОК.
Картичката замина преди десетина дни за Украйна и искрено се надявам да зарадва някого там.

четвъртък, 24 декември 2009 г.

Коледа в синьо



Няколко картички в синьо, които започнах преди много време, но така и не довърших. Започването и завършването са достатъчно трудни начинания :), но когато трябва да снимам и покажа, става още по- трудно. Да ги довърша най- накрая ме подтикна един нов за мен продукт, който получих тези дни. Става дума за Glitter Glue. Не можех дори да си представя колко "отваря" хартията този глитер, колко празнични изглеждат нещата с него. Сега поне смело мога да продължа да купувам :).
Снежинките и камбанките са част от един подарък, за който скоро ще разкажа и който много ме изненада и зарадва ;).
Качеството на снимките е ужасно, дори не разбирам как успявам да изпържа така картичките :D, въпреки инструкциите на съпруга ми. С времето обаче вместо да задобрявам, положението става безнадеждно :).





Весела Коледа, приятели!

вторник, 15 декември 2009 г.

Празник с много Чебурашки




Малкото ми момиченце стана на две годинки. По този повод все пак ми се наложи да изляза от дълбоката дрямка, която ме беше налегнала, както може би сте забелязали :). И понеже Чебурашка и крокодила Гена ежедневно пеят у дома, четем книжката и гледаме филмчето, те са и главните герои на празника.
Преди няколко седмици първо направих картичка с мотиви от едното клипче, но така и не ми стигна ентусиазма да я снимам и покажа. Ето я:

След известно обмисляне реших да опитам да направя торта със същите герои. Отново не можах да си разчета добре времето и повечето неща правих набързо в последния момент, но скоро се върнах на работа и още не мога да вляза в ритъм. Няма да изброявам недостатъците на украсата- виждат се и без това ;), но възторга в очите на малката буболечка ми стопли сърцето.

Тортата е по тази рецепта на Димитрана. Нямах търпение да я опитам и, вярвайте ми, кремът стана фантастичен. Комбинацията ганаш с тъмен шоколад, портокалови корички и натрошени целувки е страхотна. Коричките ги приготвих по този начин и станаха много добре. Дъщеря ми похапваше от тях все едно бяха бонбони :). Колкото до останалото- помните ли филма Рататуй? Густо твърдеше, че всеки може да готви. Е, греши. Два пъти правих блатовете и не съм убедена, че поне единия от тях станаха както трябва :D. Два пъти забърках и захарното покритие- единия път стана влажно и ронливо, а другия- като дунапренени бонбони. Изобщо не разбрах какво не беше наред. В крайна сметка нямах и секунда повече за нови опити и смесвах по малко от двете, докато се получи нещо с прилична консистенция. Може би отново страстта, с която правя нещо или липсата на такава се отразява на качеството ;).

За малката Ина с мъжът ми избрахме оранжев плюшен слон като междувременно си говорехме колко хубаво би било да намерим Чебурашка. Казах му, че ни трябва първо машина на времето, с която да се върнем поне 20 години назад :). И познайте какво- както си ровеше той из играчките изведнъж измъкна от купа... Чебурашка :D. Направо не можех да повярвам.

При това произведена в Русия :-).

А ето от къде започна всичко:




Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com