сряда, 27 януари 2010 г.

Картичка- рамка





Бях я замислила тази картичка, но така и не се явяваше подходяща тема. До днес. Днес прочетох една от приказните истории на Caribiana и, както и от всички останали, останах запленена. Използва думи като обрамчени, плочник, пъстроцветни :), от които нещо в мен започва да бълбука и да грее и ми става много, много хубаво. Толкова цветно описва хората зад прозорците, че се озовавам там, виждам и помирисвам всичко. Само да протегна ръка и ще откъсна тревичките, поникнали между паветата. Забравям, че в ежедневието ми използвам едва сто думи и се чувствам приказна разказвачка и аз.
Тук може да прочетете историята за Майстора на чадъри, която беше моето вдъхновение. Бих искала да мога да нарисувам Майстора, правещ балончета пълни с приказки от своята тераса, но не мога. Мога само толкова. Те и способностите ми да оцветявам са спорни :D, но като прочетете историята съм сигурна, че никой няма да се сети да отвори дума за това ;).
Моделът е от ТУК и ако нямате някакви специални допълнения, е лесен за изпълнение.
Някои от вас може би си спомнят рамката, която направих преди време по същата схема, но със сигурност има и такива, за които ще е нещо ново.



Днешната рамка беше по равно математика и поезия :) и, честно казано, предварителната подготовка със смятане, рязане и сгъване много ми харесва ;).

П.П. Картичката я направих за един специален човек- Ралико от Картичкофуриите :) и затова я публикувам сега, въпреки че текста е написан преди два дни.

10 коментара:

арт_мама каза...

Теди, чудесна картичка! Благодаря за идеята - тъкмо се бях решила да направя точно картичка с прозорче и се чудех как точно да стане... Да отбележа и още две неща: 1. Снимките ти напоследък са мнооого, много по-добри; 2. Написала си чуден текст към публикацията - ставаш за разказвачка :)

Chiges каза...

Ели, ще ме накараш да се изчервя :). Наистина много им се старая на снимките, но, да бъдем честни, на тези двете никак не им личи :D. Но тук се виждаха най- ясно детайлите.
Благодаря ти за милите думи!

Unknown каза...

Страхотна е картичката! Мисля, че и за снимка (вместо картинката) е много подходяща. Просто прекрасна!

~Gery~ каза...

Много е приказна! Ама много! :) Аз обожавам приказки, а такива за вълшебства и сапунени мехури - още повече.. :) Някой ден ще покажа и една моя приказка, която писах отдавна отдавна..
Теди, въображението ти е в пълна хармония с всичко, което прочетох! Браво за идеята и за картичката и за всичко!:)

Ivolina каза...

Вчера като прочетох поста ти се канех да пиша, ама се отнесох.
Никога не съм си мислила, че може да се прави картичка по разказ.
Въобще твоят начин на правене на картички ми харесва все повече и повече.
А тази конкретно е наистина вълшебна.

Chiges каза...

Сладурки, много сте мили :).
Цялостното впечатление от разказа и картичката и на мен ми харесва много повече от конкретните детайли (например рисунката, правена във втори клас, първия срок :D).

Радосвета Аврамова (caribiana) каза...

Понякога се шегувам, че като порасна, ще стана Муза :) Толкова, ама толкова е хубаво, сега, като разглеждам нещата, които си натворила, и на мене ми става бълбукащо и пърхаво някак си.
Благодаря ти ужасно много!

Chiges каза...

Caribiana, изключително ми е приятно, че се отби и че съм зарадвала и теб :).
И аз ти благодаря!

Nana каза...

Вече казах няколко пъти, но да го направя официално. Много е идейна тази картичка, а добавените заврънтулки още повече я "отварят". Това перденце пък колкото пъти го погледна, толкова пъти ми се иска да го наместя. :)

Creative каза...

А аз защо чак сега виждам тази картичка ..
Страхотно идейна и различна, и прекрасна! И аз страшно много харесвам прозорчетата и погледът отвъд тях. :)
Поздравления, Теди!

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com