сряда, 10 март 2010 г.

Гардероб Рококо



За новото предизвикателство на Картичкофуриите, което зададе Билба бях решила да не поглеждам линковете на участниците, докато аз самата не направя картичка. Това е защото темата тази седмица е Картички с различна форма и не исках да се повлияя от някого. В началото обаче все пак видях произведенията на Creative (между другото- фантастична чаша) и точно скрина ми напомни за нещо, което исках да направя преди много време. А именно гардероба на принцесата, който пък видях на страниците на Molif и си бях чекнала като бъдещ проект :).
Подготвях се дълго- разглеждах снимки на подобни гардероби, скицирах, правих макет от хартия- определено не съм от тези хора, на които им се получават лесно нещата :D.
Ето гардероба и когато го напълних:


Роклята я направих с парченца сатен и органза, останали от шаферската рокля на дъщеря ни, с която беше на сватбата ни и тя е много щастлива от този факт :).
И по този повод, обещавам наистина да е последен линк, ще ви покажа вдъхновението ми за роклята. Тези музикални феи са невероятни, нали? Аз обаче не се чувствам дорасла за нещо подобно и се придържах към тривиалния вид на принцеските рокли :).
Докато си обработвах снимките, реших че може да включа картичката и в Щурото предизвикателство- има три цветенца отвън и три рафтчета вътре ;).
Може би е редно да добавя, че гардеробът беше отличен в предизвикателството от автора- Билба :).

24 коментара:

Nana каза...

Теди, ако имаше муха в дома, щях да я лапна няколко пъти, така зяпнах като погледнах. Абсолютно ме остави без думи този път. Ако бях а мястото на Билбето, просто бих ти изпратила наградата. Това е, който както иска да ме разбира.

Ivolina каза...

Отново си сътворила приказно вълшебство. Отварях всяка снимка и разглеждах всичко най-подробно. Всеки детайл е направо перфектен. А роклята, за нея просто нямам думи. Тържествено обещавам да не я показвам на Детелина, защото никога не бих могла да направя такава рокля като твоята.
Това е гардероба на Пепеляшка и роклята чака готова за бала.

Chiges каза...

Е, момичета, ще ме разглезите :). Но сърдечно ви благодаря за коментарите :).
Нана, (hug).
Деси, то и аз не можах да направя като на онази мацка, но направих моя си. Сигурна съм, че и ти можеш да направиш твоя си, неподражаема.

Addii каза...

направо съм изумена,толкова добро и оригинално произведение.Много много браво

Te4eto каза...

Леле, ми то страхотно...нямам думи!

~Gery~ каза...

Чиги, ти изби рибата с този гардероб! Божественярска е картичката просто... С ръка на сърцето и аз мога да кажа, че засрами всички ни, които участваме в предизвикателството.. :))

krechi каза...

Как само си ги направила всички тези малки орнаменти?! Голяма играчка... И кукленската рокля е много сладка! Изобщо цялото изпълнение е много добро! Браво!

Le каза...

Леле, лелеееее!
Не муха, ами лаптопа щях да изям.
Иска ми се да я пипна, да я разгледам. Изумях!
Колко време ти отне!
Изпълнението е съвършено!

Rony каза...

Повече от вълшебство, направо ми се прииска да е моя гардероб с моята рокля - пренесох се в приказка !!!

Unknown каза...

Отново направо ме разби! Прелестна, приказна, уникална! Всичко ми харесва, но роклята, разбира се, е най-най :). Аз напоследък много съм залитнала по разни ретро неща, даже имам една рисунка на дама с рокля и разсъждавах върху това, как да я оформя върху картичка. Мисля, че за пореден път ме навеждаш на мисли и хрумки...Благодаря!

Creative каза...

WOW, аз, дето не се впечатлявам толкова лесно от публикации и картички, с ръка на сърцето ти казвам, гардеробчето ти е .. не знам каква дума да използвам, че да прозвучи точно на място .. страхотно! Един път! Невероятно! Изключително! Удивително! :)
А темата ми е ужасно, ужасно близка :)), тъй като в момента разработвам цяла серия мебелчета (само, че от дърво), стил едновремешен разкош :)) (тоалетчици, масички, гардеробчета, скринчета, канапенца, столчета и пр.) Макар и да ми беше минало през ума, че това може да се претвори с хартия, изработката въобще не я виждах скоро, заради трудо- и времеемкостта на детайлчетата, а ти с един замах направо ме размаза (от удоволствие) :))
Теди, съвършено изпипана работа!!

Chiges каза...

Изключително много се радвам, че картичката ви е доставила дъщото удоволствие, както и на мен :).
Ади, Тече, благодаря ви много.
Гери, сега пък ти ме караш да се чувствам засрамена :).
Кречи, Вероника, благодаря и на вас :).
Ле, отне ми сигурно повече от 5 часа два поредни дни като половината време само търсих снимки с подходящо изображение, скицирах и се чудех как ще стои тази картичка изправена само с краченца в двата края :D. Оттам нататък беше вече повече математика ;) и като че тръгна по- лесно.
Нети, ако знаеш колко опита направих да докарам закачалката като твоята :D. С нетърпение очаквам ретро проекта ти :).
Светле, ти винаги имаш нещо интересно в резерв и ако мебелчетата са ти от серия хоби и решиш да ги споделиш с нас, от сега предвкусвам удоволствието от тях :).
Благодаря ви отново, много ме зарадвахте!

Мама на Ежко каза...

Е ти просто всеки път ми пълниш очите, страхотно е гардеробчето, просто невероятно, приказно, вълшебно :)

Биляна каза...

Не виждам какво мога да добавя след всички тези коментари- мога само да кажа, че като ги прочетох се разчуствах- и аз харесах гардеробчето веднага, на секундата която видях-разглеждах всички детайли пак и пак и съм възхитена от всичко- идеята, изработката, това, че си използвала парченца от истинска рокля и си зарадвала дъщеря си! Всичко това води до съвършения резултат- вълшебния гардероб!

Irena каза...

И за мен не остана нищо което да кажа различно от казаното вече, просто исках да напиша нещо, за да се знае, че и аз се възхитих от творението ти.

арт_мама каза...

О, Теди, и мен остави без дъх направо... Прекрасен, приказен гардероб, с чудна рокля - наистина цяла една приказка! Всеки път ме изненадваш с интересните си хрумки и творения, но този път надмина сама себе си :)Подкрепям Нана - заслужаваш наградата и в това предизвикателство! (hug)

miona каза...

Наистина няма вече какво да се добави- просто съм без думи, в захлас от тази красота, лоято си сътворила! БРАВО!!!

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Не мога да не кажа поне - "нямам думи", след като всичко казано дотук е и мое мнение. Вълшебство! Как го изпипа този гардероб - мечта! както всяко твое творение - ще си отговоря. Възхищение!

Chiges каза...

Благодаря ви, че споделихте моята приказка, мили дами :). И много се радвам, че съм зарадвала и вас :).

Ани каза...

Вълшебство! Много, много е красиво! Надминала си и идеята, и себе си, наистина. Толкова е нежно и приказно, че отново ми се доигра на кукли...:-)

MilK каза...

Върнах се години назад, когато всички вкъщи бяха ангажирани да обзавеждат с нови придобивки куклите ми. Батко ми сковаваше мебели от разни дъскички, а кака и мама през няколко дена ме изненадваха с нов тоалет. :) Стана ми много приятно и носталгично, благодаря! Просто това не е картичка, а играчка за малка принцеса :)

Kasia G. каза...

хубав гардероб:)

Chiges каза...

Благодаря ви, мили дами :).

Jolene каза...

This is incredible!!

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com