вторник, 9 ноември 2010 г.

Хризантеми

Понеже така и така бях размятала брашна, яйца и кремове, реших че мога да направя още една тортичка :). Вече ви писах, че нищо не стана с блатовете, но пък бях побързала да направя едно цвете и реших, че няма да отиде труда ми напразно. А цветята ги правих по филмчетата, които е заснела Ани- страхотна работа е свършила :).
Блатовете са купени готови, но кремът компенсира донякъде този недостатък :). Добре разбих две малки опаковки заквасена сметана, една малка опаковка сирене Крема и 2-3 лъжици пудра захар.
Тортата е съвсем малка- 15-16 сантиметра. Иска ми се да ви кажа, че на живо не се вижда толкова много нишесте, но не е така. Е, не толкова много, но се вижда :(.
Има и картичка, за която нямах подходящи по цвят цветлета- затова е с кафеви.

неделя, 7 ноември 2010 г.

Pepper навсякъде

За рождения ден на една млада госпожица трябваше да направя торта. Дълго мислих с какво да я украся и накрая реших това да бъдат елементи от добре познатите ни Pepper & Friends-ски печати, стикери, чипборд и т.н. Картичката, разбира се, е със същите мотиви.
Подаръчната торбичка я правих по начина, който показа Нана, но понеже нямах подходящ плик, набързо залепих един от опаковъчна хартия. Хем стана и с точния размер :).
За тортата колкото и да редях и пренареждах мислено елементите предварително, накрая пак забравих любимия ми- лейката.
Чудих се защо ми остана толкова много сиво, но така и не се сетих преди да успея да залепя всичко :).
Вътре трябваше да бъде лек ванилов кейк, но след два неуспешни опита се предадох и реших да опитам нещо друго. Така и не се бях решавала до сега да направя вита торта по рецепта на Димитрана, защото не мислех че ще се справя с навиването. Реших обаче, че с най- малко аварии ще направя пандишпанов блат и бях права :).
Добавих крем от маскарпоне, сметана и малиново сладко в съотношения, нямащи нищо общо с никоя прочетена рецепта, но стана наистина чудесна комбинация.
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com