вторник, 27 април 2010 г.

Водно конче


Така и така извадих конците и ватата, направих това водно конче специално за предизвикателството на Двете елши- Буболечки.
И понеже има и две копченца, отива и при Щурото предизвикателство- Копчета, брадсове и айлети.
Водното конче е с дължина 12 см и ширина, измерена в най- широката част на крилата, 14 см.

неделя, 25 април 2010 г.

Cupcake



Мъфините и кексчетата са от любимите не само на мен, но и на цялото ми семейство сладости. За специални украси обаче тази седмица нямах никакво време, затова приготвих само едно кексче- игленик.
За горната част използвах указанията от ето ТОВА сладичко местенце. Толкова добре е онагледен процеса, че на мен поне не ми беше нужна и една дума :). А и отдавна се канех да опитам, така че веднага се възползвах от случая.
Долната половина я правих два дни с почивки :). Използвах алуминиева формичка за мъфини за кройка, която преправях и преправях...
Въпреки че кройката е за тиква, а след като съединих частите ми заприлича пък на кактус в саксия :D, смятам че се получи прилично. Правила съм и далеч по- неопределима украса на кексчета :).
Игленикът отива при Щурото предизвикателство- CUPCAKES

събота, 24 април 2010 г.

Paris


Още една картичка направих в последния момент, току преди да изтече тринайстото предизвикателство на Картичкофуриите. Сигурно в главата на всеки изниква мисълта за Париж и Айфеловата кула като стане дума за ретро. И аз не съм по- различна :). Видях невероятно красиви картички на тази тема, дори ми се искаше да ги бях направила аз :D.

Цветето си го бях направила преди известно време по някаква импровизирана техника :). Изрязах четири цветчета от ръчна хартия с малка разлика в размерите, намачках ги, съединих ги и ги намокрих :). Реших, че като изсъхне хартията ще остане леко втвърдена, но тя си беше все така мека. Може би това е някаква особеност на хартията. В крайна сметка ми хареса как се получи.

петък, 23 април 2010 г.

Късно ретро



Първата картичка се появи в този вид, защото като дете съм разглеждала купища такива. Някои от вас може и да помнят времето, когато на гърба на картичката имаше място за марка, няколко реда и миниатюрно копие на картинката отпред :). Разбира се беше и силно пожълтяла от времето и опипването милион пъти от детски ръце.
Освен това се опитах да изпълня и условието в предизвикателството на Кристина- one-layer. Обичам в картичките да има обем, а и свикнахме някак си на изобилие от материали, затова и ми беше трудно да направя еднопластова такава. А на втората откровено и липсваше копченцето ;).
Картичките отиват при Картичкофуриите- Ретро картичка и при Kristina- One Layer Card.

сряда, 21 април 2010 г.

Рожден ден


Наскоро Ваня имаше рожден ден и понеже видях, че вече е получила картичката, мога да я покажа и аз :). Цветя и дантели ми се сториха особено подходящи за романтичната душа на Ваня :).
Не показвам нищо ново, но и без друго не съм особено производителна, а сега съвсем ще намалее "производството". Ако и това не покажа, направо ще ме забравите :).

неделя, 18 април 2010 г.

Рози




Розите се появиха благодарение на Злати, която ми изпрати този и още няколко печата. Розата е много красива, Злати, благодаря ти :).
Печатът е идеален за създаване на обем и не можах да му устоя :).
Освен това не мога да се нарадвам на една от последните ми находки- тези прекрасни дантели, които изглеждат като ръчно изработени.
Картичките отиват при:
Щурото предизвикателство- Don't Call Me Flat
Двете елши- Използвайте панделка!
Lucy's Cards- Stitching
Картичкофурии- Ретро картичка

събота, 17 април 2010 г.

Истинска ръчна изработка


Без малко да изпусна срока на предизвикателство №12 на Картичкофуриите, което тази седмица зададе Ле. Темата е Истинска ръчна изработка и, признавам, имах огромно желание да се включа. Идеята за пликчето със семена видях някъде из блоговете и много ми хареса.
Ще включа картичката и в Щурото предизвикателство- Don't Call Me Flat и предизвикателството на Двете елши- Използвай панделка.

понеделник, 12 април 2010 г.

Блог награда


Тази много мила изненада ми направи Ле :). Благодаря ти, Лени! Много ме зарадва точно твоето отличие :). Толкова емоционално описваш създаването на всеки твой проект, че заразяваш с ентусиазма си околните.
Впоследствие и Дани се присъедини :).
И така- според правилата на тази виртуална щафета, трябва да изброя 10 неща, които ме правят щастлива, да разкрия 5 неща, които не знаете за мен и да наградя 5 блога и създателите им.
Понякога се чувствам леко притеснена че съм изгубила истинския вкус на живота и добре че има неща, които ме правят щастлива, та да си го припомням :).
1. Щастлива ме прави пълното сутрешно съботно легло, когато всички лека полека се будим и дълго време се излежаваме, търкаляме, говорим си и се гушкаме. Децата тогава са топли, меки и любвеобилни :).
2. Щастлива ме правят неочакваните подаръци като днешния от Злати например ;). И очакваните- също :).
3. Добре свършената работа ме изпълва с щастие и задоволство.
4. Щастлива съм, когато усетя че ме ценят и се чувствам необходима.
5. Щастлива ме прави всяко ново постижение на децата ми.
6. Спокойна и щастлива се чувствам докато слушам естествени звуци- вода във всякакъв вариант, птички, пчелички :).
7. Щастлива, свободна и можеща всичко се чувствам когато след дългите зимни месеци пролетен вятър развее косите ми- тогава ми се иска да прегърна целия свят.
8. Обичам да посещавам нови места, но съм много щастлива винаги, когато се прибирам у дома.
9. Щастлива съм и когато прекараме хубава вечер с приятели на по чаша вино, вкусно ястие и сладки приказки.
10. Най- щастлива ме прави чистия и неподправен смях на децата ми- няма по- хубав звук и по- красива картинка от заливащи се от смях хлапета :).

А какво ли неизвестно да споделя за себе си? Може би това, че работата в болница ме изтощава емоционално и не ме прави щастлива. Не ми е проблем цял ден да не говоря с никого. Обичам вкусната храна. Обичам да ходя на кино, но не съм ходила от години, защото най- близкото българско такова е на почти 200 километра. Харесвам и предпочитам холистичната медицина.

На свой ред сега ще предам наградата на хора, които са ме впечатлили. Като погледнах назад кого съм награждавала по- рано се оказва, че същите хора продължават да ме впечатляват до днес :). Нана, Светла, Деси, Ани, Дима, Мария- все феи с изкусни ръце. Хубавото е че постоянно има нови и нови талантливи хора.
1. ТОЧИЦА- в нейния блог съм намирала много и все интересни размисли и занимавки за малките ни Точици и Запетайки :).
2. Ели- врана неразбрана, но изпълнена с много, много идеи :).
3. Течето- много ме впечатлиха последните и изцяло ръчно изработени картички, но и всичко останало, изработено от нея, е нежно и красиво.
4. Ади- една млада дама, която смая всички ни с производителността си. Като една неуморна пчеличка ден след ден ни показва нови творби.
5. Лени- малко се зачудих как ще се приеме, но не мога да не отлича невероятната енергия, с която се включва във всяко предизвикателство- лично или не. От описанието на всяка изработена картичка струи въодушевление :).


Междувременно от Creative получих още една награда. Благодаря ти, Светле :). Удоволствие е да получи награда човек от теб.
С благодарност приемам и такава от Краси и Шматка :).


От други четири дружки- Злати, Ирена, Ади, Течето, Нети и Ем, получих пък тази награда. Благодаря ви, мили дами. Много ме зарадвахте :). Ще предам щафетата обаче малко по- късно, защото в момента като че дойдоха в повече на малкото ни общество ;).
Благодаря отново на всички!

Феи и приказни герои


Съвсем в последния момент ще включа тази картичка в Щурото предизвикателство, където темата тази седмица е Ангели и феи. Съвсем бях забравила, че имам тази картинка, но онзи ден си купих истинска четка за осемнайсетте ми акварелни молива и потърсих картинка, на която да я изпробвам. Като видях тази, си помислих че ще мога все пак да регистрирам участие :). Разбира се докато нахраним, измием и приспим всички деца, част от децата ми съобщят в 20.00 че имам домашно за утре, изгубя известно време във вайкане и тем подобни дреболии, стана почти полунощ.
Първата част- оцветяването, беше много, много забавна. Докато се чудех коя да избера продавачът ми обеща, че с тази ще рисувам и ще пея :D. Не пях, защото не мога да върша много неща наведнъж, но ми се искаше :).
Втората част- хартиите, почти ме доведе до отчаяние и към полунощ бях я отписала, реших че няма да я бъде и това е. В крайна сметка я завърших и на живо не изглежда зле ;).
Мисля, че картичката е подходяща и за предизвикателството на Двете елши, чиято тема е Вълшебна картичка.

четвъртък, 8 април 2010 г.

Happy birthday, Janice



Днес рожден ден има Джанис- нова наша позната, която живее от две години в България, има седем котки и е голяма сладурана с прекрасен дух и интереси :).
Понеже дъщеря ми е фенка на котките и на Джанис, нейната поздравителна картичка за нея е с котка. Моята- колко предвидимо- също :).
Честит рожден ден, Джанис!
Картичката ще включа в предизвикателството на Картичкофуриите Празнична картичка.

сряда, 7 април 2010 г.

Картичка за Нана



В момента никак не ми върви картичко- или каквотоидаедругоправенето, затова ще ви покажа една по- стара картичка- това е картичката за Нана. Понеже ме предизвика с този скеч, реших точно той да е поздрав за нея :). Нали се сещате, че точно на нейната картичка ще се обърка всичко, което може да се обърка, че и малко отгоре :D. Няма да изпадам в подробности, но в крайна сметка ми хареса какво се получи.
Хартията е на K&Company и тогава беше съвсем, съвсем нова- направо не можех да и се нарадвам :).

неделя, 4 април 2010 г.

Шарени яйца, писани




Почистихте ли домовете, умовете и сърцата си? Време е за прераждане, пробуждане, израстване.
В християнския свят е Великден, но също е и празник на пролетта, на богинята Еостра (Eostra, Ostara и т.н.), на сътворението и плодородието. Ето го нашето гнездо, пълно с благини :).
Миналата година за пръв път правих яйца с т.нар. восъчна техника. Тази година мислех да повторя упражнението. Мъжът ми обаче ме предизвика- разправя ми надълго и широко какви яйца гледал да правят с восък (ехо, не живеем ли в една къща и не беше ли видял че ние правихме със същата техника се чудя :D) и, внимание, стигали до осем цвята. Аз до осем със сигурност нямаше да стигна, но реших тази година да са поне двуцветни. Направих и едно трицветно- то е моята гордост :).
Ще включа тези яйца в предизвикателството на Двете елши.

събота, 3 април 2010 г.

Картички за Цветница




Всъщност не са типични картички за Цветница и не са с типични цветя, но ще ги включа в предизвикателството на Картичкофуриите, което тази седмица задават Двете елши.
Много ми се правеха слънчогледи и дори имах някаква идея, мисля даже че не беше съвсем лоша ;). В крайна сметка нищо от намисленото не се получи и направих две картички със слънчогледи, предназначени за една :). Съвсем непретенциозни се получиха, но ако си бях дала още време да мисля по тях, подозирам че никога нямаше да се появят :D.
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com