четвъртък, 29 юли 2010 г.

Слънчогледено


Тази година рождения ми ден отпразнувахме със слънчогледи :). И някак, без да знаят гостите каква ще е тортата, ми донесоха букет от такива също :).

Тортата е Династия (за справки- Блу). Направих доза и половина, от която излезнаха торта и три малки :). Малките бяха за моите колежки и бяха, един вид, опитното ми поле в областта на работата с новите формички. То всъщност им личи- слънчогледите са едни такива нарошени :). После им хванах цаката(


Като смекчаващо вината обстоятелство ще спомена и това, че ги правих между 1,30 и 4 през нощта :). Винаги се страхувам да не се обърка нещо и да ми се развали я покритие, я украса и все в последния момент ги правя. Опровергават ме като се циментират след 2-3 дни в хладилника, но страхът ми си остава :).
Имах проблеми с боите или поне аз така мисля, защото в определен момент в процеса на боядисване тестото стана ронливо. Би ми било интересно ако някой има какво да сподели по въпроса. За да направя цвета по-наситен, боядисах покритието след като облякох тортата. Да речем че стана една идея по-добре :).
Забодохме 34 свещички от поне 4-5 различни рождени дни, но тази гледка ще ви я спестя :D. Не мога да пропусна обаче любимата ми снимка-

След най-голямата фотосесия, която сме правили с мъжа ми на черен фон, на бял фон, с ЛЕД осветление и т.н., най-реалистично изглежда на първата, най-непретенциозна снимка :). Благодаря на всички вас, които ме поздравихте тук, лично, по телефона, с картичка, във фейсбук, скайп или друг някакъв начин :). Благодаря ви, приятели! Направихте деня ми по-усмихнат :).
Включих тортата в Крейзито с надеждата, че ще се брои за второ, а не за трето участие :).

вторник, 27 юли 2010 г.

За рожден ден

Тези картички се появиха изненадващо за мен. Вероятно и за вас ще са изненада :). Но толкова ми харесаха тези дигитални печати, че някак сами си станаха. Малко различни и странни ми изглеждат на снимка, но на живо са доста прилични. Което ме подсеща за това как Тони ни съветваше да подредим елементите, да снимаме и да си разгледаме снимката. Така и не се научих да го правя, а, както изглежда, е нужно.
Първата е за един младеж, който утре има рожден ден.

Втората също е за утрешен рожден ден, но на една много симпатична и талантлива дама. Заради обемните цветя, направени отново с пънч звезда :), се наложи в последния момент да направя кутийка. Надявам се да пристигне в добра форма.

И понеже току що видях каква е темата на Щурото предизвикателство тази седмица- All about Birthdays, веднага ще се линкна :).

понеделник, 19 юли 2010 г.

Закъснели поздравителни

Дори не знам как да започна- толкова отдавна не съм писала :).
Цяла седмица отлагах и днес най- накрая направих три картички. Първата е по скеч на Mojo monday с номер 147.

Другите две са по скечове на Clean and simple stamping. Тази е по по- стар техен скеч.

Вътре има джобче (бях я замислила още миналата седмица, но така и не успях да я направя навреме), в което съм сложила пакетче кафе с аромат на ванилия. Кафе не пия от години, но този аромат ме влудява. Ако не се страхувам че ще стана досадна, бих го споделила с всичките ми приятели и познати :).

И последната е по таз седмичния- №99.

неделя, 4 юли 2010 г.

За по-малко от час


Сигурно ви изглежда много позната :D. И как не, само преди седмица правих подобна. Всъщност започнах да правя картичка по днешния скеч на 365 cards, но чак накрая си дадох сметка, че повторих вече правена и освен това е далеч от скеча :(. Както и да е, ще я покажа, защото я направих за по- малко от час, каквато е темата тази седмица на Щурото предизвикателство.
Бързите картички изобщо не ми се отдават, затова и не предполагах, че ще успея да направя нещо за предизвикателството. Когато обаче в 14,30 днес се сетих, че обещах на свекърва ми да и направя картичка за рождения ден на нейна учителка, чийто начален час беше в 15,00, разбрах, че все пак ще се класирам. Какво дълго изречение написах :). За 5 минути си избрах скеч и започнах. Да, обаче си дадох сметка, че у нас не се приемат добре четен брой цветя по хубави поводи, особено ако поводът е 82-годишнина :). Така че се получи това.

четвъртък, 1 юли 2010 г.

Зелено първоюлско

Не, не посрещахме изгрева днес- слънце тази сутрин не видяхме, видяхме дъжд. Последните дни е в изобилие, по няколко пъти на ден, понякога гарниран с гръмотевици ;). От толкова много дъжд ми стана чак някак странно зелено и ирландско :). Но и не само това- новите ми зелени хартии от Двете елши са толкова красиви, че ми се искаше да ги изпробвам всички!



Много им се радвам, така не съм била очарована май от цветни хартии до сега :). Продължавам да си ги разглеждам всеки ден :D.
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com