сряда, 18 август 2010 г.

Франклин


Миналата седмица правих този Франклин за рождения ден на един малък индианец- така наречения Винету :D. Както всички сме забелязали, снимките изкарват всички дефекти наяве и не само това- като че превземат фотографиите :). За късмет децата не са придирчиви и, както отбелязаха родителите, може тортата да е изцяло дъми, те ще са доволни да гризнат по малко от фигурките :).

Понеже се страхувах да не стане пак ронливо тестото от боите, този път оцветявах фигурките, след като ги направих. В този случай обаче пукнатините се пълнят много качествено с боя и заявяват крещящо присъствието си :D.

В по-големите части- глава, тяло, коруба, пънчето също, има пълнеж от стиропор. Иначе щяха да станат много тежки и едва щях да ги закрепя. И така превоза по нашите улици и с нашата кола беше истинско предизвикателство- ръцете и краката се откачиха по няколко пъти :D.

Корубата ми отне особено много време, но ми хареса как стана.
За опаковането на подаръка пък се включи и съпруга ми, защото времето, както обикновено, не достигаше.

понеделник, 9 август 2010 г.

Две

Все по-трудно измислям заглавия на публикациите ми :). Вероятно следват още много скучни едносрични заглавия :D.
Наскоро открих, че ми е приятно да правя картички с някакви изображения за оцветяване. Следващите две са такива. Оцветени са с дистрес мастила. Харесва ми как изглеждат цветовете в повечето случаи- бледи и износени, като остарели фотографии.

Следващата отива при Картичкофуриите, чиято тема тази седмица е От старо- ново или рециклирай.

Обичам Reduce Reuse Recycle идеята, така че си събирам какви ли не джунджурии. И макар тази картичка да не беше нарочно правена за предизвикателството, като я видях завършена си казах, че там и е мястото. Reuse елементът е синьото копче. Имам още едно такова от стара бабина блуза и, честно казано, трудно се разделих с него :). Като се замисля- купените специално за крафт нужди лесно вкарвам в употреба, докато другите, от скъпоценната ми колекция, са като частица от мен.
Това видео представя чудесно оцветяването с дистрес мастила. Аз обаче използвам обикновена четка :).

събота, 7 август 2010 г.

Творчество и красота

Днес, в последния ден от Световната Седмица на Кърменето, бих искала да споделя една особено творческа и красива снимка. А защо не и единна- правя три в едно- рисувам, суча и същевременно съм тъй неземно красива, облечена с рокля, две блузи върху нея и панталон :).

Това е моята малка дъщеря, все още кърмаче.
Ако темата ви вълнува, прочетете и тази публикация на LaMartinia- написана е много приятно и има "китка" интересни и полезни линкове, свързани с кърменето :).
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com