неделя, 26 септември 2010 г.

Предай нататък №1

Преди много време, доскоро дори отказвах да си спомня колко точно :D, се включих в една игра. Играта се казва Предай нататък и преди няколко часа с облекчение видях, че не съм пропуснала срока :).

Това е първото от петте ръчно изработени от мен неща. Изработката му се проточи изключително много, въпреки че основната част направих бързо. На това се и дължи разминаването между външността и вътрешността- след толкова месеци просто се оказа невъзможно да започна от там, където бях спряла.


Моделът е от тук. Само дето на мен момента със залепянето на велкрото нещо не ми се получи и пристъпих към план Б- затваряне с магнит. След двуседмично очакване на магнитите, които в крайна сметка се оказа, че не сме поръчали, проектът беше замразен до началото на септември :).
Урокът е наистина чудесен, няма място за въпроси. Само бих искала да припомня някои неща, които научих от Tricia Morris. Първо- момента с прегъването на ъгълчето при облепянето на кориците с хартия.

По този начин се получава хубаво, заоблено ъгълче.
И второ- ръбовете. Минавайки ги с уред за прегъване по този начин

се сдобиваме с истински равни от край до край, хубавки ръбчета :).

сряда, 15 септември 2010 г.

Есен, есен

На каквото и да ви прилича това, всъщност е шкаф за подправки :). Или поне аз си го представям така.

Препрочитайки наскоро любима моя книга, видях есента точно така- като стар шкаф за подправки, чаша къпиново вино :) и кошница току-що извадени земни ябълки :). Шкафът е превърнат в съкровищница за семена- десетки пакетчета със скъпоценни малки семенца, увити във вестник, амбалажна хартия, в кибритени кутии...
Картичката отива при Двете елши и тяхната Златна есен, но също и при Картичкофуриите, които удължиха времето за даряване с още една седмица :).

събота, 11 септември 2010 г.

Да дарим

Последните седмици се занимавам с дейности, необичайни и нетипични за мен :). Налага се да прекарвам много време на открито, обикновено под някое дърво на сянка, но понеже съм сама, много хора ме намират за бедстваща. А, честна дума, видът ми изобщо не е на крехка и беззащитна девойка :), но явно у хората желанието да помогнат е дълбоко втъкано. Веднъж ми предложиха диня, друг път- пуканки, после студена вода и стол :). Най- често спираха да ме попитат дали не съм закъсала нещо с колелото хора с каруци, хора с коли, други хора с велосипеди, хора с трактори... :). След което направо ми се доплакваше от умиление.

Тази картичка се появи в резултат на такива чувства. Да, животът е хубав! Каквото и да става, животът е хубав, защото винаги има нещо малко и обикновено, което да ни прави щастливи :).
Заедно със следващата ще ги включа в предизвикателството на Картичкофуриите, което тази седмица е с благотворителна насоченост.

Заедно с тях съм приготвила и още няколко по- стари картички, които не са правени специално за целта, но които отдавна бяха нарочени точно за това :).

понеделник, 6 септември 2010 г.

Тик- так


Вчера, за всеобща изненада, си разчистих бюрото. То, милото, издаде въздишка на облекчение :). Толкова приветливо и уютничко ми стана, че чак ми се доправи картичка- това е и причината да се появи втора все в един и същ календарен месец :).

Картичката е по скеч на Card patterns

събота, 4 септември 2010 г.

Picture this

Не, не съм правила аз тази ваза :). Тя е част от това картичкофурийско предизвикателство.

Много ми харесват цветовете и и затова избрах нея да "преобразя" в картичка.
Дълго време не бях правила нищо, но пък имам много нови придобивки. Цветята и перлите са точно такива, както и глоси ефекта върху цветята :).
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com