четвъртък, 29 юли 2010 г.

Слънчогледено


Тази година рождения ми ден отпразнувахме със слънчогледи :). И някак, без да знаят гостите каква ще е тортата, ми донесоха букет от такива също :).

Тортата е Династия (за справки- Блу). Направих доза и половина, от която излезнаха торта и три малки :). Малките бяха за моите колежки и бяха, един вид, опитното ми поле в областта на работата с новите формички. То всъщност им личи- слънчогледите са едни такива нарошени :). После им хванах цаката(


Като смекчаващо вината обстоятелство ще спомена и това, че ги правих между 1,30 и 4 през нощта :). Винаги се страхувам да не се обърка нещо и да ми се развали я покритие, я украса и все в последния момент ги правя. Опровергават ме като се циментират след 2-3 дни в хладилника, но страхът ми си остава :).
Имах проблеми с боите или поне аз така мисля, защото в определен момент в процеса на боядисване тестото стана ронливо. Би ми било интересно ако някой има какво да сподели по въпроса. За да направя цвета по-наситен, боядисах покритието след като облякох тортата. Да речем че стана една идея по-добре :).
Забодохме 34 свещички от поне 4-5 различни рождени дни, но тази гледка ще ви я спестя :D. Не мога да пропусна обаче любимата ми снимка-

След най-голямата фотосесия, която сме правили с мъжа ми на черен фон, на бял фон, с ЛЕД осветление и т.н., най-реалистично изглежда на първата, най-непретенциозна снимка :). Благодаря на всички вас, които ме поздравихте тук, лично, по телефона, с картичка, във фейсбук, скайп или друг някакъв начин :). Благодаря ви, приятели! Направихте деня ми по-усмихнат :).
Включих тортата в Крейзито с надеждата, че ще се брои за второ, а не за трето участие :).

18 коментара:

Maria каза...

Прелестна е ! Майстор си ! :)

Пъстър свят каза...

Разкошна торта! Браво! Поздравления!

- каза...

Красота! Ще ми се и аз да можех...

Unknown каза...

Теди, какъв разкош е това! Вярвай ми каквото и да имаше под слънчогледите, бих яла без да се замисля, а какво остава за торта :). Справила си се чудесно! Поздравления!

Te4eto каза...

Не е за вярване, че това не ти е професия... изглежда фантастично!

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Теди, мила, разкошна торта.....човек би помислил, че само с това се занимаваш, перфектна изработка.....струва си нощното седене ......Слънчогледите са като истински направо! Поздравления!

Addii каза...

страхотна,страхотна,какво да кажа друго-прелест!Стана ми любопитно от какво са цветята и как ги направи

Donika каза...

Честит Рожден ден, да си жива и здрава, много усмихната и винаги вдъхновена.Тортата ти е разкошна. Много добре си се справила със слунчогледите. Аз смятах да прая също торта с фондан, но там където го намерих да се продава беше огромно количество. Един път съм пробвала сама да го меся и ми отне 1 ден докато му улуча консистенциата. Воъбще си е приключение с тортите. Ти с готов фондан ли си работила или си го прави? Много красива изглежда и общо взето за мен няма значение как е на вкус , когато очите и душата са пълни . Пожелавам ти от сърце много успех.

Маги каза...

Прекрасна торта,Теди!Тези слънчогледи са наистина като истински. Браво!

~Gery~ каза...

Их, ако знаех за слънчогледовата вълна.. :) Ама на.. не уцелих с картичката хи-хи:)
Браво на приятелите ти, а на теб поклон за тортата! :) Вярвам, че празника е бил страхотен:)

unicorn каза...

Теди честит ти празник на патерица:))Да си жива и здрава и много ама много обичана:)Тортата е страхотна на визия,за което те поздравявам и съм сигурна,че е била и толкова вкъсна:))
Хубав и слънчев ден:))

Irena каза...

Теди, тортата изглежда прекрасно. Много е красива, жалко че си толкова далече, бих дошла да я пробвам на драго сърце.
Радвам се че съм спомогнала за усмивката ти :)
Прегръдки :)

Chiges каза...

Хаха, само някой да заидва насам, ще запретна ръкави пак :).
Сърдечно благодаря на всички и за коментарите, и за поздравленията :).
Ади, цветята са от руска мастика 2 и са правени с формички, които купих преди 2-3 седмици специално за случая. Ако искаш мога да ти пратя профила на продавача в ибей.
Доника, аз също не мога да се реша сама да взема цяла кофа фондан, макар да имам горям мерак :). Иначе много се отразява на моите захарни теста захарта. Поне аз така мисля де. Случвало се е да става все по- лепкаво и по-лепкаво с добавянето на захар :(. Или пък остава твърде жилаво и се чудя как да го разточа. И при мен пада борба :). Този път правих с 4 различни вида захар и си стисках палци през цялото време да се получи. Всъщност стана доста добро, но започна да се скапва като започнах да оцветявам. А боите ми, мисля, са хубави, с добър срок на годност са. Какво не е наред, така и не мога да разбера.

Unknown каза...

wow, stunning!!! thanks so much for playing along with us crazy girls!!!
Trish

siskus каза...

Ах,аха,ахах,торттичките са слънца!!!!Браво,браво!!!!Получи ли ми картичката!

Chiges каза...

Получих я и дори си я намерих в блога ти :). Много ти благодаря! Още не мога да и се нарадвам :).

Donika каза...

Хехехехе супер сие не се притеснявай.А по повод на това какво не му е на ред на едно сладко нещо , ще ти кажа- не му е на ред това че свършва бързо. Ако ми дадеш и на мен адреса на човека с формичките ще ти бъда благодарна. ПОздрави.

JanuskieZ каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com