неделя, 31 януари 2010 г.

Lollipop Flower отново



Това е картичката ми за първото предизвикателство на Картичкофуриите. Понеже срокът му е до днес, включвам се в него в последния момент :).
Още не съм се наситила на цветята, така че и тази картичка е с Lollipop Flower.

събота, 30 януари 2010 г.

Покани за рожден ден



Това са покани и са за рождения ден на дъщеря ми. Тя винаги има някакви безумни желания, които надхвърлят възможностите ми, но тази година на помощ ми дойде една книжка за направата на картички, която и подарихме преди време и си стиснахме ръцете :). Вместо нарисуваните цветя реших да направя Lollipop Flower, към които поставих линк вече вчера, но не пречи да го повторя.
Две вечери рязах, мачках и съединявах :D. Най- хубавото е, че не е необходимо окръжностите да са абсолютно кръгли и спокойно може да се включат децата в рязането, особено ако са много настоятелни. Дори съзнателно търсех асиметрия и ръбатост и често трябваше да си напомням да не центрирам частите :).
Четката ми за акварелни моливи вече окончателно се предаде и изкарах една обикновена. Нея обаче изобщо не можах да я накарам да ме слуша. Добре че небрежния общ вид на поканите беше търсен :).
Доволна съм от резултата. Това е най- пъстрото нещо, което съм правила и ми доставя голямо удоволствие да ги разглеждам и разглеждам... :D.









петък, 29 януари 2010 г.

Love is all around







Не, нищо общо няма с песента на Wet Wet Wet :). Просто ми стана едно сърцато като получих този сладък картон с рециклиран вид (може и наистина да е рециклиран), на който се канех от много време. Сърцата някак сами пожелаха да са основен мотив и съвсем набързо направих тези три картички.
За първите две няма какво толкова да кажа, освен това, че панделката от органза подложи на изпитание търпението ми :). За третата използвах хартия Roam и буквичка от Tea Box Alphabet на K&Company. Сърцето пък е изработено по модел на Lollipop Flower :), който използвах за направата на поканите за рождения ден на дъщеря ми. Тях ще ви покажа утре. Повечето знаят как се правят тези цветя, за останалите ето клип.
Като стана дума за песента на Wet Wet Wet, не мога да не я споделя, защото днес разведри деня ми. Може да направи и вашия по- усмихнат :).

сряда, 27 януари 2010 г.

Картичка- рамка





Бях я замислила тази картичка, но така и не се явяваше подходяща тема. До днес. Днес прочетох една от приказните истории на Caribiana и, както и от всички останали, останах запленена. Използва думи като обрамчени, плочник, пъстроцветни :), от които нещо в мен започва да бълбука и да грее и ми става много, много хубаво. Толкова цветно описва хората зад прозорците, че се озовавам там, виждам и помирисвам всичко. Само да протегна ръка и ще откъсна тревичките, поникнали между паветата. Забравям, че в ежедневието ми използвам едва сто думи и се чувствам приказна разказвачка и аз.
Тук може да прочетете историята за Майстора на чадъри, която беше моето вдъхновение. Бих искала да мога да нарисувам Майстора, правещ балончета пълни с приказки от своята тераса, но не мога. Мога само толкова. Те и способностите ми да оцветявам са спорни :D, но като прочетете историята съм сигурна, че никой няма да се сети да отвори дума за това ;).
Моделът е от ТУК и ако нямате някакви специални допълнения, е лесен за изпълнение.
Някои от вас може би си спомнят рамката, която направих преди време по същата схема, но със сигурност има и такива, за които ще е нещо ново.



Днешната рамка беше по равно математика и поезия :) и, честно казано, предварителната подготовка със смятане, рязане и сгъване много ми харесва ;).

П.П. Картичката я направих за един специален човек- Ралико от Картичкофуриите :) и затова я публикувам сега, въпреки че текста е написан преди два дни.

сряда, 20 януари 2010 г.

Forever and ever





Това всъщност не е валентинка :). Но втори ден ми се върти една песен из главата, може би се сещате:
The moment I wake up
Before I put on my makeup...

И като стигнах до надписа той просто изплува.
От горе- долу също толкова време разглеждам и как разни хора правят цветя от хартия и набързо си направих две. Тази картичка се оформи около едното от тях. От оригиналния скеч твърде малко остана накрая, но ето го все пак.
Цветето е много лесно и всеки би могъл да го направи сам и без допълнителни указания, но все пак, ако някой желае, може да погледне този клип. Правих го късно вечерта, на слаба светлина и естествено не ми се получиха съвсем равни разстоянията между сгъвките. А това е важно за крайния резултат, за да може цветето да "стъпи" с всичките си части върху картичката. Използвах три различни двойно залепващи, но поради това че се клатеше, в крайна сметка се отлепяше и от картичката, и от окръжността от горната му страна. В този случай идеален се оказа горещия силикон- влиза добре в цепнатините и закрепя здраво.
Като започнах много ми се искаше да използвам някой от бекграунд печатите върху основата, но за да не се повтарям толкова често се отказах :). Сутринта, като видях резултата на дневна светлина, си казах, че не е трябвало така лесно да се откажа :D. Основата изглежда по- добре с малко ембосинг по нея (пак не успях да се въздържа). След 12 часа и няколко маневри накрая от долната картичка се получи горната :).



Това е нагледна илюстрация как понякога дори и да знаем какво искаме, да сме подреждали и размествали елементите безброй пъти, накрая изглежда не само недовършено, но и незапочнато изделието.

понеделник, 18 януари 2010 г.

Зелено и лилаво за рожден ден



Козирозите са превзели живота ми :).
Още една приятелка имаше рожден ден вчера и това беше моя принос към подаръка за нея. В магазина казаха, че нямат подходяща опаковка за обеците и направих кутийка сама. Не че и да имаха щях да я взема :). От доста време ми се прави нещо такова и най- вероятно събитията са се подредили в моя полза.



Миналата година дядо Коледа донесе обеци на дъщеря ми без опаковка, та трябваше да му се притека на помощ и видях колко кокетна и хубава става кутийката с малък размер. Ако искате да си направите такава кутийка, вижте това видео на Karen Elaine Thomas от TV Weekly. Трябва да имате предвид, че реалният размер на основата на кутийката е половината от страната на листчето, което ползвате. Поне в този случай аз ги сметнах отзад напред нещата :).



За картичката използвах акрилен печат на Prima, който имам от доста време. Разбира се с безцветна пудра. За пръв път ми се наложи да снаждам печат, понеже този е доста малък и въпреки малкия размер на картичката, не покриваше добре цялата основа. Добре се получи, но пък и отгоре има така или иначе други елементи, които да прикрият несъвършенствата.
Не обичате да използвате горещ силикон? С право. Такава чудовищна мацаница заформих като лепих зелената "панделка", че вече си представях как започвам да правя всичко отначало. Всъщност успях да почистя много голяма част от силикона, но снимките, разбира се, винаги съумяват да покажат всички ужасяващи и на пръв поглед невидими подробности :).
Не направих снимка на всичко заедно, но избрах тези цветове, защото се съчетават с цвета и опаковката на цветето, което купихме.

вторник, 12 януари 2010 г.

Книгоразделители с дантели



Днес, с минимални усилия и минимална употреба на материали, направих тези книгоразделители.
Изработени са по познатия начин, който в последно време ми е любим :)- горещ ембосинг в цвят и без. Печатите са също от последните ми придобивки. За бекграунд с ръкописен текст отдавна мечтаех, а като го получих най- после като че ми се изпариха идеите. Но тук, струва ми се, добре пасна :). Печатите с циферблат пък ги бях нарочила за новогодишни изделия, но в дните преди празниците изобщо не можах да се събера в шепи, така че станаха пост новогодишни.
Не исках да поставя никакви обемни елементи, защото ще се слагат в книги все пак, но с добавените панделки и дантели изглеждат по- добре. Цял следобед седяха затиснати от няколко тежки тома с надеждата че от това ще станат по- плоски :D. Не станаха.



събота, 9 януари 2010 г.

Жаба за едно малко жабче



Тази жаба уших за едно чисто ново бебе. Е, вече не е толкова ново, но пък я ших наистина дълго време :). Спрях се на нея, защото е от любимите ми Тилди, но и защото бащата на бебето и наш приятел, много ги разбира това жабите :D. Същите са ми били мотивите и при подбора на картичката. Тя е по тази схема на Даун. Загледах се първо по жабите и едва след това обърнах внимание на модела. В последствие обаче ми достави истинско удоволствие дизайна.
Използвала съм печати за всичко, освен жабите и листото под калинката.







Довършителните работи по играчката се проточиха много, защото ми беше отминал първоначалния ентусиазъм. А това пък се случи, защото вече бях направила една такава и то на един дъх, чиито размери малко ме разочароваха. Увеличих един път и половина кройката и- voila, получи се. Ето за сравнение двете жабки.



петък, 8 януари 2010 г.

Mojo Monday 120



Тази вечер реших да си поиграя малко с новия ми печат бекграунд. Исках само да пробвам как ще изглежда, за да не съм изненадана когато наистина искам да го използвам, но толкова ми хареса, че му потърсих подходящ скеч. Намерих такъв при Mojo Monday.
Използвах прозрачна пудра за горещ ембосинг с мастило сепия. После с дистрес мастила направих фон в три цвята- кафяв, син и зелен. На снимката не се вижда, но се получи много добре. Поради това и реших, че опитът е успешен и си заслужава да го включа в нещо. Хартиите са отново Basic Grey- OFFBEAT и в действителност са по- наситени и ярки, но ги матирах малко.
Ще включа картичката в предизвикателството.

сряда, 6 януари 2010 г.

Закъснели коледни





Скечът е отново от Clean and simple stamping, който много си харесах. Картичките са по поръчка на майка ми.
Докато ги правих имах температура и ако не бяха снимките, нямаше да съм сигурна дали не ми се е присънило :). Бяха одобрени и отлетяха с нея ;).

понеделник, 4 януари 2010 г.

Торта и картичка за рожден ден





Тортата беше за рождения ден на приятелката ми, който беше на 23.12 и е поправка на Old-Fashioned Chocolate Cake. Този път стана чувствително по- добре. Защо обаче лъсват всички несъвършенства на снимките, които иначе остават незабележими за мен :).
Картичката е по скеч от Clean and simple stamping, който много ми допадна с простотата и ефективността си. Хартиите ми са нови- новенички и са много красиви. Използвала съм GARDEN PARTY и Basic Grey- OFFBEAT.
Надписът е направен с прозрачна пудра и Distress ink (vintage photo).
Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com