вторник, 4 август 2009 г.

Огледало с рози


Това е вчерашното ми творение. И, да, прави сте- огледалото е от ИКЕА. Не помня вече от колко време си мечтая за такова.
Толкова отдавна не бях правила декупаж, че мобилизирах цялото домочадие да ми търси боите и салфетките :). Същото е като правенето на картички- спреш ли за известно време, после все едно започваш от начало.
Техниката се нарича shabby и ми е сред любимите. Опитах да направя нещо като стъпка по стъпка, макар рускините да са го направили перфектно преди няколко години още. Освен това като минавам с восъка все ми се струва, че е достатъчно, а като видя готовото изделие установявам, че е можело още да натъркам. А и се чудя дали нямаше да стане по- добре с розова основа. Или бордо.
Още нещо съм успяла да забравя- три ръце светла боя не са достатъчни. Още късно снощи започна да ми зеленее рамката, но мъжът ми твърдеше, че от светлината не съм виждала добре. Тази сутрин зрението ми е все така дефектно. Ами зеленее и това е. Обикновено казвам- и така ми харесва, но този път определено повече ми хареса преди явно да избие зеленото. Направих я за няколко часа и заради жегата не ми се налагаше да чакам дълго между нанасянето на ръцете боя, лепенето и лакирането. А може и боята да си е изживяла живота, докато бях в дълга творческа почивка :).



3 коментара:

Dimitrana S. каза...

Харесва ми! Станало е чудесно!

Нека отрязава винаги усмихнат образ :-)

isaikova каза...

Страхотно е !
Много харесвам декупажа,за съжаление съм го използвала само за великденски яйца и картички :)

Rumyana каза...

Много красиво се е получило!!!
С тази публикация събуди, заспалото в мен, увлечение към декупажа и боядисването. Дори вече ми хрумна какво мога да боядисам - едно малко столче, което е в детската стая :-).

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com