понеделник, 18 януари 2010 г.

Зелено и лилаво за рожден ден



Козирозите са превзели живота ми :).
Още една приятелка имаше рожден ден вчера и това беше моя принос към подаръка за нея. В магазина казаха, че нямат подходяща опаковка за обеците и направих кутийка сама. Не че и да имаха щях да я взема :). От доста време ми се прави нещо такова и най- вероятно събитията са се подредили в моя полза.



Миналата година дядо Коледа донесе обеци на дъщеря ми без опаковка, та трябваше да му се притека на помощ и видях колко кокетна и хубава става кутийката с малък размер. Ако искате да си направите такава кутийка, вижте това видео на Karen Elaine Thomas от TV Weekly. Трябва да имате предвид, че реалният размер на основата на кутийката е половината от страната на листчето, което ползвате. Поне в този случай аз ги сметнах отзад напред нещата :).



За картичката използвах акрилен печат на Prima, който имам от доста време. Разбира се с безцветна пудра. За пръв път ми се наложи да снаждам печат, понеже този е доста малък и въпреки малкия размер на картичката, не покриваше добре цялата основа. Добре се получи, но пък и отгоре има така или иначе други елементи, които да прикрият несъвършенствата.
Не обичате да използвате горещ силикон? С право. Такава чудовищна мацаница заформих като лепих зелената "панделка", че вече си представях как започвам да правя всичко отначало. Всъщност успях да почистя много голяма част от силикона, но снимките, разбира се, винаги съумяват да покажат всички ужасяващи и на пръв поглед невидими подробности :).
Не направих снимка на всичко заедно, но избрах тези цветове, защото се съчетават с цвета и опаковката на цветето, което купихме.

10 коментара:

Creative каза...

Изключително стилна картичка! А за кутийката да не говорим .. направо си е трето малко бижу, наред с картичката и обеците! :)
Не му се плаши на силикона. Фатката е да свикнете един с друг. ;) Аз работя изключително само с топъл силикон и си го предпочитам пред лепилото и тиксото, и направо съжалявам, когато няма как да го ползвам за хартия, която в момента ми е основния приоритет. :))

Dimitrana S. каза...

Прекрасни са, Теди!

Въпреки някое и друго препятствие в процеса на изработка, крайният резултат си заслужава. Не само по отношение на изработените предмети, но и (най-вече и заради) радостта в очите на близките :-)

Цветовата комбинация лила-зелено винаги ми е харесвала..

Сърдечен поздрав и :-) за теб, Теди!

Ivolina каза...

Е какво да кажа. Приказни са.
Отивам да плача тихо в ъгъла. Никога не ми се получават толкова хубави и стилни нещата.

Мама на Ежко каза...

Много красива и стилна картичка се е получила, а кутийиката е много по добра от купешка. И в моя живот съм заобиколена от козирози дори самата аз съм такава :) :) :)

Мързеланче каза...

Strahotni sa! Bravo!

Nana каза...

Теди, чудесни са! Много е оригинално това завъртане на горе на кутийката и през ум не би ми минало да го направя. А, колко си права за снимките и малките подробности...:)

Chiges каза...

Creative, и аз само с това лепя обемни елементи, но този път надминах себе си в облагородяването на пейзажа. Добре че на живо не си личи толкова :).
Дими, права си :). Да не говорим че след време съвсем не помним дребните препятствия.
Деси, недей да скромничиш :). По- скоро трябва да се засрамиш, че рядко правиш неща, на които да се радваме.
Шматка, вие сте на всеки километър :). Но пък сте много талантливи. Виж Creative ;).
Нана, то моето е и талант- да покажа всичко, ама всичко :D.
Мързеланче, момичета, благодаря ви!

арт_мама каза...

Теди. страхотен комплект! Макар и това да не са моите цветове, много ми хареса! А на живо със сигурност е в пъти по-хубаво... А за силикона - не знам защо изобщо се мъчиш с него. Аз съм казвала и друг път - секундното гел лепило е прекрасно и за по-едри и за по-дребни елементи. Според мен е незаменимо. Опитай някой път ;)

Chiges каза...

Ели, трябва да опитам, не знам и аз защо отлагам :(. Толкова много хубави неща прочетох за това лепило.
Благодаря ти за коментара :).

Anniesartbook каза...

Чудесно! Страшно много харесвам такива комплекти, обикновено получателите са във възтог! Благодаря и за клипчето!

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com