неделя, 9 януари 2011 г.

Малки Картичкофурии

Привет, приятели!
За много хубави и цветни години на всички!
Тази година първи имаме удоволствието да предизвикаме всички Малки Картичкофурии ние с дъщеря ми Яна. Тя скоро ще стане на 9 години и много обича да рисува, да реже и лепи :).
Сигурно част от вас вече мечтаят за слънчево време, цветя и пролетно ухание. Ние обаче сме още под влиянието на зимната ваканция и нейното очарование. Освен игрите в снега и пързалките, за нас голямо удоволствие е да излезем всички заедно на разходка да поснимаме. После се прибираме и разглеждаме находките си :). И макар че последните години явно не става достатъчно студено за да се появи нашия любим обект- червенушката, тя си остава най-яркия зимен символ. Поне за мен.
А едно от любимите нещо на Яна, свързано със зимата, е правенето на снежни ангели :).
Ето я и в действие:
   

И така- покажете ни вашата зима. Снежна, студена, топла, чиста или каквато я чувствате :).
Наградата, противно на предизвикателството, е цветна, но се надяваме да ви хареса :).
Дъщеря ми е разтревожена, че все още никой не се е записал, така че- заповядайте :).


Днес искам да ви покажа и още нещо, макар това да са едни от най-калпавите снимки, които съм правила. Но за свое оправдание ще кажа, че снимането на черен обект и то вечер, разчитайки само на светкавицата не само за мен се оказа ужасно трудно.    
                                                   
                                                                      
Това е първата торта, която правя за съпруга ми и много исках да стане както трябва, но започнах от днес за вчера и нямаше как да изсъхне фигурката. Затова и не се получи типичната поза, в която се сушат кормораните :). Лошото е, че с такива тежки крила нямам идея как изобщо бих могла да ги закрепя в тази поза. Добре поне, че се отказах от първоначалната идея за планиращ ниско над водата пеликан, защото тогава разочарованието щеше да е още по- голямо :).
Детайлните снимки са правени на другия ден.

12 коментара:

Valchen каза...

Tортата изглежда страхотно, а корморанът и клона са просто уникални!

unicorn каза...

Теди картичките са невероятно красиви:))Тортата е страхотна:)))Много записали се участници и слънчеви дни:))

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Теди.....изгледах и изчетох чинно всичко, което си написала в публикацията, после пак.....и накрая не знам какво да кажа - нямам думи просто...Отварях няколко пъти снимките на тортите на голям формат и се чудих - тази птица истинска ли е или ти си я правила - толкова е реална!!!!Уникална торта!!! Както впрочем всичките ти - произведения на изкуството са винаги! Наистина нямам думи!

Чудесно прпедизвикателство е задала Яна - интересно, забавно и даващо много възможности. Със сигурност ще има много участия, Янето да е спокойна.Красиви вдъхновения е създала, особенно това последното ...в снега!
Поздрави и прегръдки!

Toni каза...

Тортата е изключително оригинална, а картичките - красиви. За сладкия зимен ангел пък изобщо няма да отворям дума. Добро начало на неделния ден с тази публикация, Теди :)

Десислава каза...

Много красиви картички! А тортата е уникална!

Chiges каза...

Благодаря за добрите думи :). Дани, а ти направо ме смути :). Ще предам пожеланията и поздравите ви на снежното ми човече :).
Valchen, клонът е находка на съпруга ми, докато си играел веднъж на нещотърсач :). Дунава го е заоблил саваршено.

Em каза...

Да ти е жива и здрава малката девойка! Все така да твори с любов и веселие!

Тортата е станала прекрасна и съм сигурна, че е била много вкусна! защо изобщо се притисняваш?! Птицата изглужда чудесно!

Milena каза...

Tеди, определено ти е много хубава тортата! Харесва ми леко посипания бял снежец (сетих се за една моя книжка с прекрасни илюстрации, където имаше една приказка с приказни рисунки на едно зимно блато,много красиво), така мило ми подейства, гледайки тортата. А птицата е много майсторска.
Харесват ми и двете картички.А и с моята слабост към картичките с пиленца, ясно е:)И ангелчетата на твоето ангелче, също. Да ти е живо и здраво!
:)

Маги каза...

Теди, стахотни картички! А за тортата аз пак оставам без думи. :) Прекрасна е!

Chiges каза...

За вкусна- наистина стана вкусна :D, но корморанът трябваше да е по-изправен, не така полегнал :).
Благодарности и поздрави за всички :).

Ивейн каза...

Много реалостично!!! Поздравления!

Netty каза...

Теди, виждам, че Яна много те е настигнала по майсторлък :). Картичката ѝ е чудесна, както и предизвикателството и се надявам да събере участници :).
Що се отнася до твоята картичка, както и до декорацията на тортата - нямам думи (особено за тортата)! Превъзходни са!

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com