вторник, 25 януари 2011 г.

Коледни през януари

Наскоро писах как показвам всичко, което направя, защото и без друго е в оскъдни количества :). Това ме подсети за няколко картички, които правих миналата година.
 Много обичам първото разгръщане на всяко ново блокче хартия, иска ми се да използвам всеки десен :).
Някъде имам снимки на още няколко коледни картички, които правих за мнимия училищен благотворителен базар в училището на дъщеря ми, но не мога да ги намеря. Не е голяма загуба де :). Базар обаче се оказа, че изобщо няма, но тя, с присъщия и ентусиазъм, беше успяла някак да го измисли :).
В крайна сметка намериха на кого да ги подарят  :).
И за да приключа зимно- празничната серия, ще покажа и свещите, които ни светиха в новогодишната нощ.
Така и не ми се получи украсата на свещи, която показа Гери. Всъщност съвсем на първо четене изображението хубаво си залепваше, свещта го поглъщаше един вид. Седмица по-късно обаче забелязах, че крайчетата, които в началото не се виждаха дори, бяха леко повдигнати. Повторих процедурата и още същия ден цялото изображение се отлепи. Сигурно нещо не съм направила както трябва, но не ми се рискуваше с нови опити в последния момент и затова украсих свещите по този начин :).
Като "разтоварих" всичко зимно, очаквам да ме посети пролетно вдъхновение вече :).

четвъртък, 13 януари 2011 г.

Нещо ново

Нищо ново не съм измислила :). Просто си имам нова- новеничка машинка Sizzix Big Shot и цялото женско войнство у дома не може да се нарадва на цветята, които си правим с нея :). Те бяха и основни елементи в следващите картички. Ако до сега не сте попадали на тези уроци- вижте ги.
И няколко комплекта с книгоразделители:
 
Станаха малко по-големи от предишните. И по-хубави :).
 
 
Като изключим горния, за останалите комплекти съм използвала също нови за мен хартии на Basic Gray. Не са ли наистина прекрасни? :)
 
 
 
 

неделя, 9 януари 2011 г.

Малки Картичкофурии

Привет, приятели!
За много хубави и цветни години на всички!
Тази година първи имаме удоволствието да предизвикаме всички Малки Картичкофурии ние с дъщеря ми Яна. Тя скоро ще стане на 9 години и много обича да рисува, да реже и лепи :).
Сигурно част от вас вече мечтаят за слънчево време, цветя и пролетно ухание. Ние обаче сме още под влиянието на зимната ваканция и нейното очарование. Освен игрите в снега и пързалките, за нас голямо удоволствие е да излезем всички заедно на разходка да поснимаме. После се прибираме и разглеждаме находките си :). И макар че последните години явно не става достатъчно студено за да се появи нашия любим обект- червенушката, тя си остава най-яркия зимен символ. Поне за мен.
А едно от любимите нещо на Яна, свързано със зимата, е правенето на снежни ангели :).
Ето я и в действие:
   

И така- покажете ни вашата зима. Снежна, студена, топла, чиста или каквато я чувствате :).
Наградата, противно на предизвикателството, е цветна, но се надяваме да ви хареса :).
Дъщеря ми е разтревожена, че все още никой не се е записал, така че- заповядайте :).


Днес искам да ви покажа и още нещо, макар това да са едни от най-калпавите снимки, които съм правила. Но за свое оправдание ще кажа, че снимането на черен обект и то вечер, разчитайки само на светкавицата не само за мен се оказа ужасно трудно.    
                                                   
                                                                      
Това е първата торта, която правя за съпруга ми и много исках да стане както трябва, но започнах от днес за вчера и нямаше как да изсъхне фигурката. Затова и не се получи типичната поза, в която се сушат кормораните :). Лошото е, че с такива тежки крила нямам идея как изобщо бих могла да ги закрепя в тази поза. Добре поне, че се отказах от първоначалната идея за планиращ ниско над водата пеликан, защото тогава разочарованието щеше да е още по- голямо :).
Детайлните снимки са правени на другия ден.

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com