От kekscheta |
Рецептата отново е от тук и отново има една промяна, а именно:
½ чаша меко масло
2/3 чаша захар
3 яйца
1 ампула суха ванилия
1 ½ чаша брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
¼ чаша кисело мляко
Още при първите ми опити в областта на правенето на мъфини бях чела, че тези, в които няма прясно мляко, стават по- пръхкави. Така и не се престраших да сложа, ако го има в рецептата, замествам го с квасено. Може и да е същия ефектът, но нямам с какво да сравня.
По идея от същия блог издълбах кладенче във всяко кексче с инструмент за отстраняване семките на ябълките, което напълних с ягодово сладко. Понеже не бях сигурна, че са добре опечени, въпреки сухата клечка, дозапекох отгоре за 2 минути на инфра червен реотан. Така кексчетата добиха коричка, по която се приплъзваше дълбаещия инструмент и отворите не са добре центрирани. За крайния резултат обаче това няма голямо значение.
От kekscheta |
Кремът е 1:1 готварска сметана и бял шоколад. Добавих и малко сладко за цвят, но домашните сладка не са особено ефективни в това отношение и резултатът е този цвят Изабел. Стана отровно сладък, но добре се съчетаваше с кексчето.
От kekscheta |
От kekscheta |
От kekscheta |
0 коментара:
Публикуване на коментар