сряда, 24 февруари 2010 г.

Тадж Махал от хартия





Ето го обещания Тадж Махал. След като вчера го наклепах с мастило, сериозно се разколебах дали изобщо да го показвам, но обещаното си е обещано. На снимката преди дистресването се вижда как съм наръфала прозорчетата, но колкото и да се опитвах да загладя нещата, само ставаше по- лошо (тогава се опитвах все още с линия да режа правите участъци). Затова и реших да замажа малко пораженията. Първо обаче се оказа грешка да го правя вечер. И второ- заниманието определено не ми беше лесно и леко се престарах. Този е единствения вид, в който снимките са лесни за преглъщане :D.
За да има някаква свобода на движение, този път не залепих вътрешната и външната част, а направих прорези.
Ето и в процес на сгъване:


Ако искате да направите ваш собствен Тадж Махал, ето от тук можете да изтеглите схемата.

И тази картичка отива при Картичкофуриите :).

13 коментара:

Ivolina каза...

Какво да кажа. Страхотия. Направо като си помисля, че трябва да се изрежат всички тия малки прозорчета и без мен.
Моите уважения за търпението и умението ти.

Chiges каза...

Деси, ако трябва да бъдем честни, всъщност не са ми толкова прецизни нещата и то се вижда, но ти благодаря :). Мисля обаче че е въпрос на малко практика.

Creative каза...

Какви поражения?! Аз пак съм без думи! Страхотна! И направо ти се възхищавам за търпението, което си проявила! Респект!!

Petya каза...

Браво!

Rali каза...

Малееее, имаш моето искренно възхищение!!! Справила си се просто перфектно!!!

Nana каза...

Точно да кажа, че придава по-завършен вид с мастилото и ти пишеш, че е грешка. :) Ще ме накараш да се пробвам...май

krechi каза...

Направо останах с отворена уста! И аз изрязвам, ама чак толкова... Много добре се е получило!

Chiges каза...

Сърдечно благодаря на всички отново :).
Нана, при мен не се получи добре, не че като цяло не е добра идея. Първо явно не ми достигат умения, щото не е като да режеш :) и после нанасях с парче гъба и за по- дребните отвори с клечка за уши :D. Гъне се в ръцете ми, криви се- с две думи повече го намацах, отколкото го дистреснах.

КаРи каза...

Останаха ми очите в твоя Тадж Махал.
Не знам как го правиш, евала!
НеВеРоЯтНо!!!

~Gery~ каза...

Гледала съм много красиви киригами, но никога направени от някой, когото познавам! Чувствам се горда, че познавам българка, която умее да създаде таковя изящество! :)

Anniesartbook каза...

От 13 годишна се интересувам живо от историята и аррхитектурата на Тадж Махал, голяма мечта ми беше да го видя. Бях на 300 км от него и не успях да го видя за мое огромно съжаление, но любовта ми към тази сграда не е угаснала.
Това, което си направила е просто прекрасно! Ти не си доволна и си знаеш недостатъцие, но повярвай ми, за мен като човек гледащ я отстрани е просто перфектна! Бъди абсолютно убедена, че с практика и перфектното изпълнение, което искаш ще дойде, но търпението не е нещо, което се научава, а ти с това си се справила блестящо!
Свалям ти шапка!

Chiges каза...

Ани, четох веднъж че си ходила в Индия и все чаках сгоден случай да те питам. Пък той така и не дойде :).
Благодаря ви, момичета, за отзивите.

Arabela каза...

След всички тези думи, аз просто съм без думи... Стоя и гледам безмълвна и изумена...Какво търпение трябва да има човек, за да направи тези невероятни картички-шедьоври! Хубаво е да си критична, но не подценявай и уменията които безспорно притежаваш, Теди!

Related Posts with Thumbnails
 
speedbloggertemplate.co.cc. Powered by Blogger.com